Μία νέα τηλεοπτική σειρά η οποία φιλοδοξεί να καταγράφει τις πολυάριθμες απόπειρες δολοφονίας κατά του Φιντέλ Κάστρο και τιτλοφορείται «Εκείνος Που Έπρεπε Να Ζήσει»., πρόκειται να αρχίσει να προβάλλεται από την κουβανική τηλεόραση τον Μάρτιο

Ads

Ο Κάστρο έγινε στόχος 638 καταγεγραμμένων αποπειρών δολοφονίας στη διάρκεια των 47 ετών που βρισκόταν στην εξουσία. Τις απόπειρες κατά της ζωής του Κάστρο απέτρεψαν επιτυχώς «τα όργανα της κρατικής ασφάλειας, οι επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις και ο κουβανικός λαός», ανέφερει δελτίο Τύπου της τηλεόρασης που προανήγγειλε την έναρξη προβολής της σειράς.

Η σειρά πρόκειται να ξεκινήσει με την προβολή ενός επεισοδίου που θα αναφέρεται στην περίοδο της επιστροφής του Κάστρο από το Μεξικό μαζί με τους άνδρες του, το 1956, όταν ανέλαβαν και τελικώς ανέτρεψαν τις δυνάμεις του δικτάτορα Μπατίστα.

Ο Φιντέλ Κάστρο κυβέρνησε την Κούβα από τη θέση του πρωθυπουργού και στη συνέχεια του προέδρου από το 1959 ως το 2006 όταν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον υποχρέωσαν να παραδώσει την εξουσία στο νεότερο αδελφό του Ραούλ.

Ads