Στην δημοσιότητα έχουν έρθει φωτογραφίες που δείχνουν πως στο dark web πωλούνται όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός που έστειλαν στην Ουκρανία οι χώρες της Δύσης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. 

Ads

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός παραμερίστηκε με κάποιον τρόπο από τις ληφθείσες προμήθειες και βρίσκεται στην διάθεση όσων επιθυμούν να τον αγοράσουν μέσω του dark web.

Σύμφωνα μαλιστα αναλύσεις ξένων μέσων οι τιμές φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και μεταξύ του στρατιωτικού υλικού που πωλείται μπορεί κανείς να βρει αλεξίσφαιρα, χειροβομβίδες, όπλα ακόμη και αντιαρματικούς πυραύλους.

Πολλοί εκτιμούν πως ενδεχομένως οι αναρτήσεις έχουν δημιουργηθεί από Ουκρανούς που έχουν στην κατοχή τους τον εξοπλισμό, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για ρωσική προπαγάνδα. 

Ads

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Μαρία Δεναξά με αναρτήσεις στο twitter όπου και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Προς πώληση σε χαμηλές τιμές στο Darknet τα όπλα των δυτικών για τη σωτηρία της Ουκρανίας. Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές τα μεγαλύτερα όπλα είναι κρυμμένα σε φορτία σιτηρών σε αυτοκινητοπομπές προς τη Μολδαβία και στη συνέχεια προς Τουρκία».

Αναλυτικά οι αναρτήσεις της δημοσιογράφου: