Σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου θα παρουσιάσει η CIA αυτή την εβδομάδα φωτογραφίες της σορού του νεκρού ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της CIA, και άλλα μέλη των επιτροπών Μυστικών Υπηρεσιών και Άμυνας κλήθηκαν να δουν τις φωτογραφίες του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν. Σήμερα θα επισκεφθεί τα κεντρικά της υπηρεσίας στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ντατς Ρουπερσμπέργκερ, ανώτατος εκπρόσωπος της επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, για να δει και ο ίδιος τις φωτογραφίες που ο πρόεδρος της επιτροπής, Μάικ Ρότζερς είδε στις 2 Μαΐου.

Κατά το γερουσιαστή Τζέιμς Ινχοφ από την Οκλαχόμα, που είδε ήδη 15 από τις φωτογραφίες, «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Είναι αυτός, είναι νεκρός. Είναι παρελθόν». Όπως είπε σε δημοσιογράφους, «κάποιες είναι φρικιαστικές, γιατί τραβήχτηκαν αμέσως μετά της επιχείρηση και φαίνεται το εγκεφαλικό υγρό», αλλά τουλάχιστον δύο που τραβήχτηκαν αργότερα στο αεροπλανοφόρο και στις οποίες αναγνωρίζεται ο νεκρός, θα μπορούσαν να είχαν δοθεί στη δημοσιότητα.

Ανάμεσα στους γερουσιαστές που η CIA κάλεσε ήδη να δουν τις επίμαχες φωτογραφίες είναι και ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν που αρνήθηκε δηλώνοντας χαρακτηριστικά «έχω δει πολλούς νεκρούς στη ζωή μου».

Ads