Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν ασπάζεται την κόρη και διάδοχό του

Ads

Η προσχώρηση των Γάλλων στις ιδέες του Εθνικού Μετώπου (FN) αυξήθηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από την αρχή του έτους, με συνέπεια το 28% του συνόλου να δηλώνει σύμφωνο με τις απόψεις της άκρας δεξιάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη.

Εφεξής, μόνο το 61% των Γάλλων δηλώνει πως διαφωνεί με τις ιδέες του FN, ενώ δέκα χρόνια πριν οι διαφωνούντες ανέρχονταν στο 80%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS Sofres που δημοσιεύτηκε το πρωί από το ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+.

Με το 28% των Γάλλων να δηλώνει πως αποδέχεται τις ιδέες του FN, επιστρέψαμε στο επίπεδο του Μαίου 2002 όταν ο Jean-Marie Le Pen είχε προκριθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ads

Η Marine Le Pen, η οποία διαδέχθηκε τον πατέρα της στην ηγεσία του FN, είναι στα μάτια του 46% των ερωτηθέντων περισσότερο η εκπρόσωπος μιας εθνικιστικής και ξενόφοβης άκρας δεξιάς, ενώ στα μάτια του 38% θεωρείται εκπρόσωπος περισσότερο μιας πατριωτικής δεξιάς προσδεδεμένης στις παραδοσιακές αξίες. Το υπόλοιπο 16% δεν εκφράζει άποψη.

Σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Marine Le Pen αναμένεται να προκριθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί το 2012. Η τελευταία αυτή δημοσκόπηση έγινε στις 9 και 10 Μαρτίου σε ένα αντιπροσωπευτικό εθνικό δείγμα 1000 ατόμων άνω των 18 ετών.