Με την επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στο Ισραήλ, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Ads

«Η περιοχή έχει μόνο να κερδίσει από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Jerusalem Post», η οποία δημοσιεύεται σήμερα, ταυτόχρονα με την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Στη συνέντευξη, ο Έλληνας υπουργός, διευκρινίζει ότι η εξέλιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ δεν πρέπει να συσχετίζεται με την επιδείνωση των διμερών σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ.

«Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι ένα παιχνίδι ανταγωνισμού» υπογραμμίζει ο κ.Δ. Δρούτσας και προσθέτει πως «η κάθε μία από τις διμερείς σχέσεις έχει τη δική της δυναμική και το δικό της ιστορικό υπόβαθρο. Αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι να γράφουμε νέες σελίδες στην ιστορία των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ».

Ανάλογης έκτασης συνέντευξη δημοσιεύει και η (μεγάλης κυκλοφορίας κεντρώα) εφημερίδα «Γιεντιότ Αχαρονότ», που αναφέρεται στον «μήνα του μέλιτος» που διανύουν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και στην εκτεταμένη συνεργασία που εξελίσσεται σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Ads