Στην Αντιτρομοκρατική περνούν τελικά οι έρευνες για την επίθεση που σημειώθηκε χθες με μαχαίρι στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Παρίσι. Ο δράστης σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού. 

Ads

Πρόκειται για έναν 45χρονο διοικητικό υπάλληλο της γαλλικής αστυνομίας, ο οποίος επιτέθηκε με κουζινομάχαιρο σε συναδέλφους του, σκοτώνοντας πρώτα την προϊσταμένη του και εν συνεχεία άλλον ένα υπάλληλο και δύο αστυνομικούς, προτού τον εξουδετερώσει ο αστυνομικός.

Οι συνάδελφοί του ανέφεραν ότι ήταν υποδειγματικός υπάλληλος και δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Υποστήριξαν επίσης ότι είχε ζητήματα με την προϊσταμένη του και από εκεί ξεκίνησαν τα όσα οδήγησαν στην τραγωδία. 

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, ο δράστης φέρεται να είχε ασπαστεί το Ισλάμ εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Ads

Τελικά σήμερα έγινε γνωστό ότι η Αντιτρομοκρατική που χθες δεν κλήθηκε καν στο σημείο ξεκινά έρευνα για το αιματηρό περιστατικό. 

«Με βάση το αποδεικτικό υλικό που έχουν συλλέξει σε αυτό το στάδιο της έρευνας οι αστυνομικοί, σήμερα το βράδυ ανέλαβε την έρευνα η αντιτρομοκρατική σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στο αρχηγείο της αστυνομίας», ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή του εισαγγελέα του Παρισιού.

Όπως ανέφερε βρέθηκαν στοιχεία που οδήγησαν σε έρευνα για πολλαπλούς φόνους «σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση». Οι αστυνομικοί εξέτασαν σήμερα το κινητό του δράστη αναζητώντας στοιχεία για το κίνητρο πίσω απ’ τις πράξεις του και μίλησαν με τη σύζυγό του και μάρτυρες.

Το πρωί πάντως η γαλλική κυβέρνηση ανέφερε πως δεν υπάρχει τίποτα που να υπονοεί ότι ήταν ριζοσπαστικοποιημένος.