Εναν, επιεικώς, κυνικό τρόπο «ανακάλυψε» η δημοτική αρχή της Φρανκφούρτης, ενός από τα πλουσιότερα και μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης, για να απαλλαγεί από τους άστεγους, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς στην σκιά των τεράστιων ουρανοξυστών της πόλης και «μια ανάσα» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως περιγράφει  η Deutsche Welle: Στο εξής, οι αρχές θα επιβάλουν πρόστιμο από τους άστεγους που κοιμούνται στους δρόμους και, μάλιστα, άμεσα πληρωτέο.

Ads

Το νέο μέτρο, το οποίο επιβεβαίωσαν σειρά δημοτικών συμβούλων, προβλέπει ότι όποιος κοιμάται είτε στον δρόμο είτε στα παγκάκια στο εξής θα πληρώνει πρόστιμο.

Αν και οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν να προσδιορίσουν το ύψος του προστίμου, επιβεβαίωσαν ότι θα πρέπει να καταβάλλεται τοις μετρητοίς αμέσως μετά την επιβολή του. Μάλιστα προβλέπονται προσαυξήσεις στην περίπτωση που το πρόστιμο δεν καταβληθεί αμέσως!

Ο αριθμός των αστέγων στη Γερμανία έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, με εκατοντάδες χιλιάδες να κοιμούνται στους δρόμους σε όλη τη χώρα. Η κατακραυγή στα social media για την απάνθρωπη απόφαση των αρχών της Φρανκφούρτης ανάγκασαν τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ να επισημάνει την ανάγκη έκφρασης αλληλεγγύης προς τους άστεγους. 

Ads