Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου στη Βοστόνη. Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Middlesex, ο ύποπτος τραυματίστηκε στην καταδίωξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο δεύτερος ύποπτος αναζητείται, ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης. 

Ads

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης ανέφερε ότι ο «ύποπτος με το λευκό καπέλο» προσπαθεί να διαφύγει και ο άλλος ύποπτος είναι νεκρός. Η αστυνομία αναφέρεται στους δύο υπόπτους για την επίθεση στη Βοστώνη είτε ως ύποπτοι νούμερο ένα και δύο, είτε με τα καπέλα που φορούσαν στις φωτογραφίες τους που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν κατά της αστυνομίας κατά την καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στο Γουότερτάουν στη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετέχει και το FBI. Η επιχείρηση ξεκίνησε με πυροβολισμούς στο ΜΙΤ, όπου ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του Γουότερτάουν, στα περίχωρα της Βοστόνης, «να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα» των σπιτιών τους και «να μην ανοίγουν την πόρτα τους», καθώς συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση καταδίωξης του δεύτερου υπόπτου. 

Ads

Ο καταζητούμενος, όπως κατονομάστηκε από ειδησεογραφικά πρακτορεία χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία είναι ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, 19 ετών, από την Τσετσενία που ζει στη Βοστώνη εδώ και ένα χρόνο. Ο ένοπλος που σκοτώθηκε φέρεται να είναι αδελφός του. 
 
Νωρίτερα, το FBI ανακοίνωσε πως εξακρίβωσε την ταυτότητα των δύο υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου στη Βοστόνη. Κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και βίντεο των δύο υπόπτων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από κάμερες ασφαλείας. Πρόκειται για δύο άνδρες που φορούν καπέλα του μπέιζμπολ, με τον δεύτερο να εμφανίζεται να αφήνει έναν σάκο στο σημείο της δεύτερης έκρηξης.

Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα (1) – όπως αποκαλείται- εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο (2) φέρει ένα λευκό καπέλο. 

Καλώντας τους Αμερικανούς να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων, ο επικεφαλής των ερευνών του FBI Ρίτσαρντ Ντεσλαριέρς τόνισε: «Κάποιος εκεί έξω ξέρει αυτά τα άτομα. Κάθε πληροφορία, όσο ασήμαντη και αν φαίνεται, είναι προς το συμφέρον μας. Κάθε στοιχείο μας φέρνει πιο κοντά στη δικαιοσύνη».

 
 
Ο δεύτερος ύποπτος, σύμφωνα με τον Ντεσλαριέρς, θεωρείται ότι είναι αυτός που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά η οποία εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου.
 
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των υπόπτων καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας.

Από τη διπλή επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 180 τραυματίστηκαν. 

image

image

image

image