Ένα ακόμη περιστατικό βίας από λευκό αστυνομικό σε Αφροαμερικανό έρχεται στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά από το Τέξας. Οι αρχές της πολιτείας έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη βίαια σύλληψη της Αφροαμερικανίδας Σάντρα Μπλαντ, η οποία βρέθηκε απαγχονισμένη στο κελί της τρεις μέρες αργότερα.

Ads

Στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από την κάμερα του περιπολικού, φαίνεται ο αστυνομικός να έχει σταματήσει την 28χρονη γυναίκα επειδή εκείνη δεν έβγαλε φλας αλλάζοντας λωρίδα. Ο αστυνομικός και η γυναίκα έρχονται σε λεκτική αντιπαράθεση με εκείνον να την βγάζει δια της βίας από το αυτοκίνητο, να την ρίχνει στο έδαφος και να της περνάει χειροπέδες.

Η συνέχεια διαδραματίζεται εκτός του οπτικού πεδίου της κάμερας, ακούγονται όμως οι κραυγές και οι ύβρεις της γυναίκας που κατηγορεί τον αστυνομικό ότι της χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος. Ο δε αστυνομικός κατηγορεί τη γυναίκα ότι τον χτύπησε και ότι προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή της.

Η νεαρή Αφροαμερικανίδα συνελήφθη τελικά με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής. Τρεις μόλις μέρες μετά βρέθηκε να έχει κρεμαστεί στο κελί της. Η οικογένεια της δήλωσε ότι η κοπέλα την ημέρα της σύλληψης της πήγαινε σε συνέντευξη για δουλειά και ουδέποτε είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Ads

Ο αστυνομικός που διακρίνεται στο βίντεο μετά το περιστατικό τέθηκε σε διαθεσιμότητα.