Ακτιβιστές φωνάζουν, αλλά οι ντόπιοι στην Παμπλόνα απαντούν: «Είναι παράδοση και λεφτά»

Ads

Διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Παμπλόνα ζητώντας τον τερματισμό των ταυρομαχιών και ταυροδρομιών, που πραγματοποιούνται κατά τη έναρξη του διάσημου φεστιβάλ της ισπανικής πόλης.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και ακτιβιστές από φιλοζωικές οργανώσεις, όπως η PETA και η AnimaNaturalis. Οι διαδηλωτές, ημίγυμνοι, φορώντας κέρατα και με κόκκινη μπογιά στο δέρμα, ζήτησαν να σταματήσει το αίμα που χύνεται κάθε χρόνο στο όνομα της παράδοσης.

Το ετήσιο φεστιβάλ προσελκύει πολλούς τουρίστες αλλά ταυτόχρονα προκαλεί και πολλές αντιδράσεις. Οί ταύροι αφήνονται στους στενούς δρόμους της πόλης κηνυγώντας όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την τοπική παράδοση, που σύμφωνα με τους ντόπιους έχει βαθιές ρίζες και ταυτόχρονα ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία της μεσαιωνικής πόλης.

Συνολικά 16 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια του φεστιβάλ από τις αρχές του 20ου αιώνα που τηρούνται τα σχετικά αρχεία. Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 27χρονος που έχασε τη ζωή του το 2009.

Φωτογραφίες από τουρίστες και ντόπιους που συμμετέχουν στην έναρξη του Φεστιβάλ:

Ads

image

image

image

image

image

image

image