Σε ύψος – ρεκόρ έφθασε το Δεκέμβριο ο δείκτης τιμών των τροφίμων που καταρτίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, υπερβαίνοντας ακόμη και το επίπεδο που είχε φτάσει στη διάρκεια της κρίσης του 2008.

Ads

Όπως αναφέρει ο FAO, ο δείκτης τροφίμων διαμορφώθηκε στις 214,7 μονάδες από 206 μονάδες που ήταν το Νοέμβριο και 213,5 μονάδες τον Ιούνιο του 2008. Η άνοδος αποδίδεται από τον FAO, κυρίως στην κατακόρυφη αύξηση της τιμής της ζάχαρης και στις αυξήσεις στα δημητριακά και έλαια.