Στα μέσα ενημέρωσης και την «ατέρμονη εχθρότητά τους» επιτέθηκε για μία ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά την αποστολή σωρείας αυτοσχέδιων μηχανισμών στα γραφεία του CNN και κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών.

Ads

Ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί μεν να καταδίκασε τις επιθέσεις και να δεσμεύτηκε να εντοπίσει τους δράστες, δεν έχασε όμως την ευκαιρί να επιρρίψει εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη στα μέσα ενημέρωσης,  ζητώντας να σταματήσουν «τις συνεχείς αρνητικές και συχνά ψευδείς επιθέσεις και ιστορίες». 

Από τη δική τους μεριά, πολλοί ήταν οι Δημοκρατικοί που -μετά τις επιθέσεις- αναφέρθηκαν με νόημα στην πολιτική ρητορική του Τραμπ και άφησαν να εννοηθεί ότι στόχος ήταν η καλή επίδοση του κόμματος λίγο πριν από τις εκλογές. 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο μίλησε για «τρομοκρατική πράξη», ενώ ο Τζον Μπρέναν τόνισε ότι η ρητορική του Τραμπ και οι προηγούμενες επιθέσεις εις βάρος του έχουν γεννήσει συναισθήματα τα οποία μετουσιώνονται σε πράξεις βίας. Τη διχαστική ρητορική του Αμερικάνου προέδρου καταδίκασε από την πλευρά της και η Χίλαρι Κλίντον, διαπιστώνοντας ότι οι ΗΠΑ διανύουν μία περίοδο αναταράξεων.