Μια Αμερικανίδα που απολύθηκε αφού έκανε μια άσεμνη χειρονομία στην αυτοκινητοπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – και η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου – προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον του πρώην εργοδότη της.

Ads

Η Τζούλι Μπρίσκμαν, από τη Βιρτζίνια, θεωρεί ότι η απόλυσή της από την εταιρεία Akima, όπου εργαζόταν ως αναλύτρια μάρκετινγκ, συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε.

Η Μπρίσκμαν έκανε ποδήλατο, στις 28 Οκτωβρίου 2017, όταν πέρασε από δίπλα της η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ ο οποίος επέστρεφε στην Ουάσινγκτον αφού είχε επισκεφθεί ένα από τα γήπεδα γκολφ που του ανήκουν. Κρατώντας με το ένα χέρι το τιμόνι, η ποδηλάτισσα σήκωσε το άλλο, με υψωμένο τον δείκτη. Η απρεπής χειρονομία της απαθανατίστηκε από τον Μπρένταν Σμιαλόφσκι, έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν μεταξύ των δημοσιογράφων οι οποίοι συνόδευαν τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Η Μπρίσκμαν, αν και φαινόταν μόνο η πλάτη της, επέλεξε συνειδητά να αποκαλύψει ότι εκείνη έκανε τη χειρονομία: ανάρτησε τη φωτογραφία στο προφίλ της στο Facebook και το Twitter.

Ads

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ