Σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχωρά το Spotify, καθώς η μουσική πλατφόρμα ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, την περικοπή περίπου 1.500 θέσεων εργασίας που αντιστοιχεί στο 17% του εργατικού δυναμικού της. Είχαν προηγηθεί 600 απολύσεις τον Ιανουάριο και 200 τον περασμένο Ιούνιο.

Ads

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify, Ντάνιελ Εκ, δήλωσε ότι η εταιρεία προσέλαβε περισσότερους υπαλλήλους το 2020 και το 2021 λόγω του χαμηλότερου κόστους κεφαλαίου και ότι, ενώ η παραγωγή της εταιρείας αυξήθηκε, μεγάλο μέρος της σχετίζεται με την ύπαρξη περισσότερων πόρων.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, δώσαμε σημαντική έμφαση στο να γίνει το Spotify μια πραγματικά σπουδαία και βιώσιμη επιχείρηση, μια επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να επιτύχει τον στόχο μας να είμαστε η κορυφαία εταιρεία ήχου στον κόσμο και μια που θα οδηγεί με συνέπεια την κερδοφορία και την ανάπτυξη στο μέλλον» πρόσθεσε, σημειώνοντας:

«Ενώ έχουμε κάνει αξιόλογα βήματα, όπως έχω πει πολλές φορές, έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε. Η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί δραματικά και το κεφάλαιο έχει γίνει πιο ακριβό. Το Spotify δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτές τις πραγματικότητες» ανέφερε στην επιστολή του ο Ντάνιελ Εκ.

Ads

Η Spotify θα επιβαρυνθεί με περίπου 130 έως 145 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο λόγω των απολύσεων, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα του ταμειακού σκέλους των επιβαρύνσεων θα καταγραφεί το πρώτο και το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2024.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τώρα λειτουργικές ζημίες τέταρτου τριμήνου μεταξύ 93 και 108 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για λειτουργικά κέρδη 37 εκατ. ευρώ.

Το Spotify επένδυσε περισσότερα από ένα δισ. δολάρια για να αναπτύξει την επιχείρησή του στο podcast, υπέγραψε συμβόλαια με διασημότητες όπως η Κιμ Καρντάσιαν, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ και επέκτεινε την παρουσία του στην αγορά στις περισσότερες χώρες του κόσμου στην προσπάθειά του να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες μέχρι το 2030.

*Με πληροφορίες από Reuters