Δεν τις έφτασαν όσα «κατάφερε» σε τρεις θητείες της ως καγκελάριος της Γερμανίας και η Άνγκελα Μέρκλε θέλει ακόμη μία επανεκλογή της στην κορυφή της ηγεσίας της χώρας.

Ads

Υποψηφιότητα και για τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία της Γερμανίας σκοπεύει να θέσει η Άγκελα Μέρκελ το 2017, γράφει το Spiegel, σημειώνοντας ότι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Καγκελάριος συναντήθηκε πρόσφατα με τον γενικό γραμματέα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Πέτερ Τάουμπερ και τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Κλάους Σούλερ, προκειμένου να κανονίσει ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία. Την εκστρατεία θα αναλάβει το Ίδρυμα «Κόνραντ Αντενάουερ».

Το Spiegel αναφέρει ακόμη, ότι πριν από λίγες εβδομάδες η κυρία Μέρκελ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος της εισηγήθηκε η Ένωση να θέσει ως εκλογικό στόχο την αυτοδυναμία – η Καγκελάριος ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις.

Ads