Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, μετά από εκρήξεις, το πρωί της Παρασκευής (12/2) στο μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής της Σουηδίας με τις φλόγες να εξαπλώνονται σε όλο το πάρκο.

Σύμφωνα με τις αρχές της Σουηδίας 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εκκένωση ενός ξενοδοχείου και γραφείων που βρίσκονται δίπλα στο πάρκο αναψυχής Liseberg, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Γκέτεμποργκ.

Ads

Σε που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, διακρίνονται μπάλες φωτιάς, φλόγες και εκρήξεις να καταστρέφουν μια νεροτσουλήθρα, ενώ ένα σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται πάνω από την πόλη.

 

Οι σουηδικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ζήτησαν από τους κατοίκους στη γύρω περιοχή «να παραμείνουν στα σπίτια τους, να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και να μην χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά» εξαιτίας του καπνού.

Η αστυνομία στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, ανέφερε ότι είναι νωρίς για να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για εμπρησμό.

«Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο θαλάσσιο πάρκο Liseberg Oceana (..) Η φωτιά ξεκίνησε σε ένα από τα αξιοθέατα στο εξωτερικό του κτιρίου και κατόπιν εξαπλώθηκε στο σύνολο του κτιρίου», ανέφερε το Liseberg σε ανακοίνωση του.

EPA/Björn Larsson Rosvall/TT