Η πρώτη ομάδα Ελλήνων πολιτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και  δύο τραυματίες, αποχώρησε από το Σουδάν, με τη βοήθεια της Γαλλίας, και βρίσκεται εν πτήσει με προορισμό το Τζιμπουτί.

Ads

Συγκεκεριμένα, πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης στο Σουδάν και του συντονισμού των ενεργειών για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, δύο συσκέψεις της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, με συμμετοχή της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, του πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο και του ΓΕΕΘΑ. Η πρώτη έλαβε χώρα το πρωί και η δεύτερη ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε συνέχεια των επικοινωνιών του υπουργού Εξωτερικών για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, η πρώτη ομάδα Ελλήνων πολιτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο τραυματίες, αποχώρησε από το Σουδάν, με τη βοήθεια της Γαλλίας, και βρίσκεται εν πτήσει με προορισμό το Τζιμπουτί. 

Στο Τζιμπουτί βρίσκονται ήδη η πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και ο επίτιμος πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί για την υποδοχή των συγκεκριμένων Ελλήνων πολιτών και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Ads

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά, καθώς και προς την Γαλλίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, για την ουσιαστική βοήθεια της Γαλλίας στην ασφαλή απομάκρυνση των ανωτέρω Ελλήνων από το Σουδάν.