Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις φωνές αντίδρασης και διαφωνίας στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπεραμύνθηκε του ελληνικού προγράμματος σήμερα Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, η οποία συνεδριάζει για την έγκριση του τρίτου ελληνικού προγράμματος στήριξης.

Ads

«Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της όσο πιο γρήγορα γίνεται», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι οι δόσεις που απορρέουν από τη νέα συμφωνία «θα εκταμιεύονται βήμα-βήμα κάθε φορά που καλύπτονται οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από τη χώρα».

«Βοηθάμε την Ελλάδα να μπει στο σωστό δρόμο. Εάν η χώρα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και υλοποιήσει πλήρως το πρόγραμμα, τότε μόνο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Επανέλαβε, παράλληλα, ότι θεωρεί επιβεβλημένη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πακέτο στήριξης, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι το Ταμείο θα επανεξετάσει τη θέση του τον Οκτώβριο.

Τέλος, απέρριψε για πολλοστή φορά το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος», αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος της αποπληρωμής του.

Ads

Διαβάστε επίσης:

[LIVE] Γερμανία: H ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο ελληνικό πακέτο