Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα σύνορα Πολωνίας με Λευκορωσία, καθώς οι πολωνικές δυνάμεις απάντησαν με κανόνια νερού, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν στη χώρα, με τους τελευταίους να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα, όπως μετέδωσε το BBC.

Ads

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας «Οι μετανάστες επιτέθηκαν στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς μας με πέτρες και προσπαθούν να καταστρέψουν τον φράχτη και να φτάσουν στην Πολωνία. Οι υπηρεσίες μας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να καταπνίξουν την επιθετικότητα των μεταναστών», όπως έγραψε το υπουργείο στο Twitter.

Σε live μετάδοση του CNN φαίνονταν πολωνικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν κανόνια νερού, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και καπνογοβομβίδες εναντίον πολλών δεκάδων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι φαίνονται να υποχωρούν, ενώ ένα πολωνικό ελικόπτερο αιωρείται πάνω από την περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας: Ένα γεωπολιτικό σκάκι με πιόνια τους πρόσφυγες που… «πεθαίνουν στο δάσος»