Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίστηκαν την Πέμπτη κατά τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με λεωφορείο σε ισόπεδη διάβαση στη νότια Σλοβακία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων και διάσωσης.

Ads

«Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα και άλλοι πέντε χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια», είχε δηλώσει νωρίτερα η Πέτρα Κλιμεσόβα, εκπρόσωπος των σλοβακικών υπηρεσιών διάσωσης. «Φοβάμαι ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αυτό το δυστύχημα θα αυξηθεί», πρόσθεσε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας κοντά στην πόλη Νοβέ Ζάμκι, στη νοτιοδυτική Σλοβακία, 110 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα, καθώς η αμαξοστοιχία εκτελούσε το διεθνές δρομολόγιο από την Πράγα στη Βουδαπέστη.

Η εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων Βλαντίμιρα Μπαχίλοβα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο μηχανοδηγός «φέρει εγκαύματα καθώς η αμαξοστοιχία έπιασε φωτιά». Διευκρίνισε ότι η σύγκρουση σημειώθηκε σε ισόπεδη διάβαση που προστατεύεται από φράγματα και είναι εξοπλισμένη με φωτεινούς σηματοδότες.