Ο  Αχμέτ Σούφι Αλτιντόκεν, που βίασε και σκότωσε τη φοιτήτρια Οτζεκάν Ασλάν, βρέθηκε δολοφονημένος στη φυλακή, όπου εξέτιε ποινή ισόβια κάθειρξης. Η δολοφονία της Οτζεκάν Ασλάν, τον Φεβρουάριο του 2015, είχε προκαλέσει ένα μαζικό κίνημα στην Τουρκία ενάντια στα εγκλήματα και την κακοποίηση κατά των γυναικών.

Ads

Ο 26χρονος Αχμέτ Σούφι Αλτιντόκεν είχε επιχειρήσει να βιάσει την Οτζεκάν Ασλάν, ενώ αυτή επέστρεφε σπίτι της στο Ταρσούς με το λεωφορείο που αυτός οδηγούσε. Όταν εκείνη αντέδρασε την σκότωσε μαχαιρώνοντάς την πολλές φορές και χτυπώντας την με ένα σιδερένιο σωλήνα. Η Οτζεκάν Ασλάν βρέθηκε απανθρακωμένη στην κοίτη ενός ποταμιού στην επαρχία Μερσίν, καθώς ο δράστης – με τη βοήθεια του πατέρα του – είχε επιχειρήσει να εξαφανίσει κάθε ίχνος.

Ο δράστης δολοφονήθηκε τη Δευτέρα υπό μυστηριώδεις προς το παρόν συνθήκες καθώς πυροβολήθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στα Άδανα. Από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά και ο πατέρας του και συνεργός του, Νετζμετίν Αλτιντόκεν, 51 ετών. Η εισαγγελία των Αδάνων ξεκίνησε μια έρευνα με στόχο να διαλευκάνει τις συνθήκες του θανάτου του 26χρονου, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

«Το να δολοφονείται ένας κρατούμενος, όποιος κι αν είναι αυτός, είναι απόλυτα απαράδεκτο» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποκαλυφθεί κι η παραμικρή αμέλεια».

Ads