Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα «σκληρύνουν» τη στάση τους απέναντι στα «κόκκινα πουκάμισα», όπως έχουν γίνει γνωστοί οι διαδηλωτές – οπαδοί της αντιπολίτευσης που κινητοποιούνται στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ απαιτώντας την ανατροπή του πρωθυπουργού της χώρας.

Ads

Ο στρατός ανέφερε μάλιστα ότι υπό ορισμένες συνθήκες θα χρησιμοποιήσει τα όπλα για να αντιμετωπίσει «αποφασιστικά» τους διαδηλωτές.

«Πρέπει να διατηρήσουμε μια απόσταση μεταξύ των στρατιωτών και των διαδηλωτών. Εάν προσπαθήσουν να σπάσουν τη γραμμή, θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε δακρυγόνα και εάν την σπάσουν όντως, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα για να τους αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα «κόκκινα πουκάμισα», αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν πορεία στην επιχειρηματική συνοικία Σιλόμ της Μπανγκόκ, την οποία είχαν προγραμματίσει για σήμερα για να αποφύγουν την αντιπαράθεση με τους στρατιώτες που φρουρούν την περιοχή. Οι επικεφαλής τους ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να καμφθούν από τις απειλές του στρατού και πως θα πραγματοποιήσουν την πορεία διαμαρτυρίας τους στην περιοχή όταν αποχωρήσει ο στρατός.

Ads