Αγωγή κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen κατέθεσαν 278 θεσμικοί επενδυτές από όλο τον κόσμο, με την οποία ζητούν 3,3 δισ. ευρώ για το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της εταιρίας.

Ads

Όπως γράφει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, πρόκειται για την πιο μεγάλη και σημαντική αγωγή που ασκείται κατά της εταιρείας, μετά από ένα κύμα νομικών διαδικασιών που ασκήθηκαν εις βέρος της, έπειτα από την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου.

Η υπόθεση έρχεται έξι σχεδόν μήνες μετά την παραδοχή από τη Volkswagen ότι είχε εγκαταστήσει λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της για να εξαπατά τους ελέγχους εκπομπών αερίων, ένα σκάνδαλο που εξαπλώθηκε σε όλη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, πλήττοντας τη γερμανική οικονομία, αλλά και το μπραντ «Made in Germany».

Μεταξύ των εναγόντων στη νέα υπόθεση κατά της VW περιλαμβάνονται επενδυτές από την Αυστραλία, την Αυστρία, τη Δανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ταϊβάν.

Ads