Την ανάκληση των προϊόντων της θα διευρύνει η γαλλική εταιρεία γαλακτοκομικών Lactalis, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπρουνό Λεμέρ. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι από βρεφικά γάλατα της συγκεκριμένης εταιρείας υπήρξαν κρούσματα σαλμονέλας. Μέχρι στιγμής έχουν ανακληθεί 12 εκατομμύρια κουτιά βρεφικού γάλακτος και φαγητού. 

«Η Lactalis θα ανακαλέσει όλα τα βρεφικά προϊόντα γάλακτος που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Craon, εξαιτίας της ημερομηνίας παραγωγής τους», ξεκαθάρισε ο Λεμέρ. 

«Ο σκοπός της ριζοσπαστικής αυτής κίνησης είναι απλός: να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα με το ξεσκαρτάρισμα των παρτίδων και το ρίσκο του ανθρώπινου λάθους», πρόσθεσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ. 

Ads

Ο Γάλλος υπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Εμανουέλ Μπεσνιέ, προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις για το θέμα. Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε κάνει λόγο για ανάγκη τιμωρίας των υπευθύνων. 

Στο μεταξύ, μεγάλες εταιρείες, όπως η Carrefour, η Système U, η Λεκλέρκ και η Auchan, δήλωσαν ότι έχουν πουλήσει συγκεκριμένο αριθμό κουτιών βρεφικού γάλακτος που έπρεπε να έχει αποσυρθεί. 

Χθες ο όμιλος Lactalis ζήτησε και πάλι συγγνώμη από τους γονείς και διαβεβαίωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με το κράτος.