Παραιτήθηκε εχθές κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας του Ρούπερτ Μέρντχ, Dow Jones & Co, λίγο αργότερα από την παραίτηση της Μπρουκς. Ο λόγος της παραίτησης του Λες Χίντον συνδέεται άμεσα με το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων, το οποίο σημειώθηκε ενόσω ο ίδιος επέβλεπε τις εφημερίδες της εταιρείας News Corp του Αυστραλού μεγιστάνα στη Βρετανία. Κατά τα λεγόμενά του αγνοούσε τι συνέβαινε.

Ads

Ο 67χρονος Χίντον συνεργαζόταν με τον Μέρντοχ για πάνω από πέντε δεκαετίες, ανεβαίνοντας στην ιεραρχία. Το 1995 του ανατέθηκε η διοίκηση της News International το 1995 και κατόπιν της Dow Jones, αφού η News Corp. αγόρασε την εταιρία που εκδίδει τη Wall Street Journal.

«Παρακολουθούσα με θλίψη από τη Νέα Υόρκη καθώς η υπόθεση της (εφημερίδας) News of the World εξελισσόταν», ανέφερε ο Χίντον, ως χθες κορυφαίο στέλεχος της εφημερίδας Wall Street Journal, στην επιστολή της παραίτησής του. «Το ότι αγνοούσα αυτό που έχει αποκαλυφθεί πως συνέβη είναι άσχετο και υπό τις παρούσες συνθήκες συναισθάνομαι ότι είναι προσήκον να παραιτηθώ από τη News Corp. και να ζητήσω συγγνώμη από όσους πληγώθηκαν από τις ενέργειες της News of the World», πρόσθεσε.

Ο Χίντον είχε μιλήσει σε επιτροπές της βρετανικής βουλής των κοινοτήτων δύο φορές, οι οποίες είχαν αναφέρει ότι είχε διεξαχθεί εξαντλητική εσωτερική έρευνα για την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοκ συναντήθηκε αργά εχθές το βράδυ με τους γονείς της Μίλι Ντάουλερ, μιας μαθήτριας που είχε απαχθεί και δολοφονηθεί και τα μηνύματα της οποίας είχαν υποκλαπεί από συντάκτες της News of the World. Τους ζήτησε συγγνώμη προφανώς θέλοντας να δείξει μεταμέλεια, αλλά πολύ αργά.

Ads

Από την άλλη η βρετανική θυγατρική της εταιρίας του Μέρτντοχ, η News International, πρόκειται να δημοσιεύσει πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο της χώρας σήμερα και αύριο, για να απολογηθεί για τις ενέργειες της (υποκλοπές των μηνυμάτων 4.000 και πλέον ανθρώπων, περιλαμβανομένων θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων και οικογενειών στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ).