Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου έγινε η αμερικανική επίθεση στη βορειοδυτική Συρία, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ads

Σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ο αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά, όταν εντοπίστηκε από τους Αμερικανούς κομάντος, παίρνοντας μαζί του στο θάνατο και τρία από τα ανήλικα παιδιά του.

Η τηλεόραση του Ιράκ μετέδωσε νυκτερινές εικόνες από μία έκρηξη, καθώς και άλλες που τραβήχτηκαν υπό το φως της ημέρας και στις οποίες διακρίνεται ένας κρατήρας στο έδαφος, πιθανόν αποτέλεσμα της επιχείρησης, και ματωμένα, σκισμένα ρούχα.

Ο δημοσιογράφος του NBC Richard Engel ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφία από το σημείο στο χωριό Μπαρίσα στη βορειοδυτική Συρία, όπου έγινε η επίθεση των αμερικανών κομάντο.

Ο δημοσιογράφος των New York Times Christiaan Triebert ανάρτησε στον δικό του λογαριασμό βίντεο από το σημείο της επίθεσης.

Ενα βίντεο από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δείχνει το κρησφύγετο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.