Σίγουροι «κατά 90%» πως η συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στην Αιγύπτο οφείλεται σε έκρηξη βόμβας, δηλώνουν οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση, σύμφωνα με ένα μέλος της ομάδας που μίλησε στο Reuters. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα από τον θόρυβο που ακούγεται το τελευταίο δευτερόλεπτο των καταγραφών στο μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Ads

«Οι μέχρι τώρα ενδείξεις και η ανάλυση του ήχου (που έχει καταγράψει το μαύρο κουτί) υποδηλώνουν ότι πρόκειται για βόμβα», δήλωσε το μέλος της αιγυπτιακής ομάδας εμπειρογνωμόνων που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είμαστε 90% πεπεισμένοι ότι πρόκειται για βόμβα». Όταν ρωτήθηκε για το «υπόλοιπο 10%», απάντησε: «Δεν μπορώ να το συζητήσω επί του παρόντος». Σημειώνεται πως αιγύπτιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στη χερσόνησο του Σινά. Το ρωσικό Airbus A321, με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, έπεσε 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σαρμ ελ-Σέιχ, παρασύροντας στο θάνατο τους 224 επιβάτες.