Επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού σχεδίαζαν οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο πλαίσιο της έρευνας για το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν φιάλες αερίου και ήταν σταθμευμένο σε δρομάκι κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Ads

«Εστάλη επείγον σήμα σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, όμως εκείνες σχεδίαζαν να επιτεθούν στο Γκαρ ντε Λιόν την Πέμπτη», δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών. 

Ο σταθμός Γκαρ ντε Λιόν βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από τον καθεδρικό ναό.

Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης πως η νεότερη από τις τρεις γυναίκες, η 19χρονη, της οποίας ο πατέρας είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και την οποία θεωρούσε ήδη ύποπτη η Αστυνομία επειδή ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, είχε γράψει μια επιστολή στην οποία δήλωνε πίστη στην ισλαμιστική οργάνωση.

Ads

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε επίσης τον σύντροφο μιας εκ των τριών υπόπτων γυναικών. Ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι είναι ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής.

Ο αδελφός του κρατείται και αυτός την περίοδο αυτή επειδή είναι ύποπτος ότι είχε διασυνδέσεις με τον τζιχαντιστή που σκότωσε τον Ιούνιο έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του στην κατοικία τους στα προάστια του Παρισιού.