Η αμερικανική Comcast Corp, η μεγαλύτερη εταιρία καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, πρόσφερε σήμερα 31 δισεκ. δολάρια για την εξαγορά της Sky, ανταγωνιζόμενη την προσπάθεια της Fox του Ρούπερτ Μέρντοκ και της Walt Disney του Μπομπ Ίγκερ να αποκτήσουν τον μεγαλύτερο όμιλο συνδρομητικής τηλεόρασης της Ευρώπης.

Ads

Η Comcast, ένα κολοσσός μέσων ενημέρωσης αξίας 184 δισεκ. δολαρίων στον οποίο ανήκει το NBC και η Universal Pictures, ανακοίνωσε ότι προσφέρει 12,5 λίρες ανά μετοχή, σημαντικά υψηλότερα από τις 10,75 λίρες ανά μετοχή που  συμφώνησε να καταβάλει η Fox για τη βρετανική εταιρία. Η μετοχή της Sky σημείωσε άλμα 21%.
Με παρουσία σε 23 εκατ. σπίτια στη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Αυστρία και γνωστή για την τεχνολογική της καινοτομία, η βρετανική Sky έχει ήδη συμφωνήσει να περάσει στον έλεγχο της 21st Century Fox του Μέρντοκ αλλά η εξαγορά καθυστερεί λόγω ανησυχιών για την επιρροή που έχει στη Βρετανία ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης. Η εξέλιξη αυτή έχει περιπλέξει την ξεχωριστή συμφωνία ύψους 52 δισεκ. δολαρίων της Disney να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία της Fox, μεταξύ των οποίων και τη Sky.

«Sky και Comcast είναι ο τέλειος συνδυασμός: είμαστε και οι δύο ηγέτες στη δημιουργία και διανομή περιεχομένου», δήλωσε ο 58χρονος διευθύνων σύμβουλος της Comcast Μπράιαν Λ. Ρόμπερτς. «Πιστεύουμε ότι η Sky είναι μια εξαιρετική εταιρία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ