Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του κατ’ εξακολούθηση δολοφόνου στην Κύπρο, αφού, μέσα στην Κόκκινη Λίμνη εντοπίστηκε μία βαλίτσα, ενώ, λίγες ώρε αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερη.

Ads

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάριος Τράγκολας, «εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα κι έγινε η σηματοδότηση τους. Αύριο στις 10 το πρωί θα αρχίσει η ανάσυρσή τους». Διαβεβαίωσε πως η ανάσυρση θα γίνει «με κάθε προσοχή και στόχος είναι να ανασυρθούν τα αντικείμενα ακριβώς όπως είναι στον βυθό».

Όπως είπε «απόψε αναμένονται τα αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού. Τα αποτελέσματα είναι καθοριστικά, διότι θα κρίνουν με τη στολή θα μπει ο δύτης στη λίμνη για να ανασύρει τα αντικείμενα».

Σημειώνεται, ότι η χρήση δυτών κρίνεται απαγορευτική λόγω της υψηλής τοξικότητας του νερού της λίμνης.  Ειδικοί πραγματοποίησαν έναν προκαταρκτικό έλεγχο στα νερά της λίμνης για το εάν θα μπορούσε να μπει δύτης.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα μπορούσε να γίνει αρκεί ο δύτης να εισέλθει στο νερό για λίγη ώρα, χωρίς να πάθει το οτιδήποτε, λόγω της ακαταλληλότητας των υδάτων της λίμνης. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, αυτό δεν μπορούσε να γίνει κι όπως είπε ο κ. Τράγκολας, θα περιμένουν τα αποτελέσματα ώστε ανάλογα με τα αποτελέσματα θα εξεταστεί το είδος της στολής που μπορούν να φέρουν οι δύτες ώστε την Κυριακή του Πάσχα να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν κατάδυση.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε από τη ρομποτική κάμερα υψηλής ευκρίνειας που ιδιωτική εταιρεία διέθεσε στις Αρχές.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος philenews.com οι ανακριτές μετέφεραν το μεσηέρι στη σκηνή του εγκλήματος τον 35χρονο στρατιωτικό, ο οποίος τους υπέδειξε σημείο ανατολικά της λίμνης και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Άνδρες της ΕΜΑΚ με βάρκα εισήλθαν στη λίμνη και τοποθέτησαν τρεις σημαδούρες στο σημείο που εντοπίστηκε η βαλίτσα.

Την ίδια ώρα, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δύτες με ειδικό σκάφανδρο που διαθέτει προβολείς και κάμερα υψηλής ευκρίνειας, επιχειρούν σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία υπέδειξε ο «Ορέστης» ότι εκεί πέταξε τη σορό της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες το πτώμα της οποίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε φρεάτιο του παλαιού μεταλλείου Μιτσερού.Οι δύτες βουτούν εναλλάξ «χτενίζοντας» σπιθαμή προς σπιθαμή το βυθό της λίμνης, μήπως κι εντοπίσουν κάποιο τεκμήρι σχετικά με την 6χρονη Σιέρρα.