Την ώρα που ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από το σεισμό που έπληξε το Αφγανιστάν το Σάββατο μεγαλώνει, ένα συγκλονιστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ένα κοριτσάκι να ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια, με το σώμα της μητέρας της να βρίσκεται δίπλα της, ωστόσο όπως ακούγεται στο βίντεο, είναι νεκρή.

Στο βίντεο, το μωρό φαίνεται να είναι θαμμένο μέχρι το λαιμό στα συντρίμμια και να προσπαθεί να αναπνεύσει, ενώ έχει καλυφθεί από μπάζα, χώμα και σκόνη.

«Πήγαινε να καλέσεις τον γιατρό. Πήγαινε!» ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν, ενώ φαίνονται να την ξεθάβουν, συνειδητοποιώντας πως είναι ζωντανή.

Ads

Συνολικά, πάνω από 2.400 άνθρωποι και πάνω από 1.300 σπίτια καταστράφηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών, μετά τον οποίο σημειώθηκαν οκτώ μετασεισμοί. Ο σεισμός έπληξε περιοχές που βρίσκονται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές.

Η νέα αυτή καταστροφή έρχεται τη στιγμή που το Αφγανιστάν υποφέρει ήδη από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, μετά την διακοπή της παροχής του μεγαλύτερου μέρους της ξένης βοήθειας μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021.