Ένα μπαράζ ρουκετών κατευθύνθηκε προς την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ, ενώ σειρήνες ήχησαν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ads

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από χτύπημα ρουκέτας σε κτίριο κατοικιών στο Τελ Αβίβ και σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης MDA, ένας 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ichilov στο Τελ Αβίβ, με μέτριας σοβαρότητας τραύματα στο κεφάλι, στα χέρια και τα πόδια.

Οι άλλοι δύο κρίθηκαν ελαφρά τραυματίες και τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί θέλουν η κυβέρνηση να αναβάλει την εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που διεξήγαγε η ισραηλινή εφημερίδα Maariv.

Όταν οι 522 Ισραηλινοί που πήραν μέρος ρωτήθηκαν εάν ο στρατός θα πρέπει να κλιμακώσει αμέσως σε μια χερσαία επίθεση μεγάλης κλίμακας, το 29% των Ισραηλινών συμφώνησε, ενώ το 49% δήλωσε ότι «θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε» και το 22% ήταν αναποφάσιστο.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με τη δημοσκόπησή της της 10ης Οκτωβρίου όπου το 65% εξέφρασε υποστήριξη για μια μεγάλη χερσαία επίθεση.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εξελίξεις στο θέμα των ομήρων, το οποίο βρίσκεται τώρα στην κορυφή της ατζέντας, είχαν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτή την αλλαγή [της γνώμης]», έγραψε η Maariv.