Σε θάνατο καταδικάστηκε ο βομβιστής της Βοστώνης, Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ που είχε αιματοκυλίσει τον μαραθώνιο του 2013, σκοτώνοντας 3 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 264.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, μαζί με τον αδελφό του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση με χύτρες, οι οποίες εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά στη γραμμή του τερματισμού στον Μαραθώνιο της Βοστόνης. Από τις εκρήξεις 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 264 τραυματίστηκαν.

Λίγες ημέρες αργότερα οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από τις αμερικανικές αρχές. Κατά την καταδίωξη σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ενώ ο 20χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ συνελήφθη σοβαρά τραυματισμένος.

Στην βάρκα όπου βρέθηκε κρυμμένος ο 20χρονος είχε γράψει: «Η αμερικανική κυβέρνηση σκοτώνει τους αθώους. Ως μουσουλμάνος δεν μπορώ να ανεχτώ κάτι τέτοιο και να το αφήσω ατιμώρητο. Εμείς οι μουσουλμάνοι είμαστε ένα. Εάν κάνετε κακό σε έναν από εμάς, κάνετε κακό σε όλους». Κατά την απολογία του στο δικαστήριο είπε πως ενήργησε εν ψυχρώ και προέτρεψε δικαστές και ενόρκους να διαβάσουν το μήνυμά του στη βάρκα.

Ads