Σε προληπτική κατάσταση συναγερμού κηρύχτηκε σήμερα η χερσόνησος του Γιουκατάν στο νότιο-ανατολικό τμήμα του Μεξικού, εξαιτίας του γεγονότος ότι πλησιάζει την περιοχή ο τυφώνας Πόλα, ο ένατος μέχρι στιγμής που πλήττει την περιοχή.

Ads

Ο Πόλα που μετατράπηκε ήδη σε τυφώνα κατηγορίας 1, κατευθύνεται προς την τουριστική περιοχή του Κανκούν και των νήσων Μουχέρες και Κοσουμέλ.

«Η κατάσταση συναγερμού θα ισχύει για όλο το μήκος της ακτής επειδή ο τυφώνας συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις», δήλωσε ο υπεύθυνος για την πολιτική προστασία Λουίς Κάρλος Ροντρίγκες.

Κύριο χαρακτηριστικό του κυκλώνα Πόλα είναι οι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 120 χλμ. την ώρα τοποθετώντας τον στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

Ads

Το Μεξικό έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση συναγερμού κυρίως στις περιοχές ανάμεσα στην Πούντα Γκρουέζα και το Κανκούν. Ο κυκλώνας αναμένεται να φθάσει στις περιοχές αυτές αργά σήμερα.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι στην κεντρική Αμερική φέτος, από την έναρξη της εποχής των κυκλώνων στο βόρειο Ατλαντικό, η οποία διαρκεί έξι μήνες, από τις αρχές Ιουνίου ως τα τέλη Νοεμβρίου.