Ενώπιον δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης οδηγήθηκαν σήμερα 19 άτομα, που κατηγορούνται για δύο βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, εκ των οποίων η πιο αιματηρή, την περασμένη Τρίτη, στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους, δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης Χουσεγίν Αβνί Μουτλού.

Ads

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, μετά την πρώτη επίθεση που σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου εναντίον λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς στην εργασία τους. Από την έκρηξη αυτή είχαν τραυματιστεί 15 άνθρωποι.

«Άλλα 16 άτομα που είχαν σχέση με τα πρώτα που κρατήθηκαν, συνελήφθησαν επίσης στη συνέχεια» προσέθεσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Την Τρίτη τέσσερις στρατιώτες και η κόρη ενός στρατιωτικού σκοτώθηκαν από μια δεύτερη βομβιστική επίθεση που είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιωτικούς.

Ads

Ο κυβερνήτης σημείωσε ότι η αστυνομία αναζητεί το άτομο που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στη δεύτερη επίθεση.

Την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε η ριζοσπαστική κουρδική οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK), πίσω από την οποία κρύβεται, σύμφωνα με την Άγκυρα, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).