Μέσα σε σχεδόν 100 ημέρες ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, περισσότερα από 10.000 παιδιά – ή το 1% του συνολικού παιδικού πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα – έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με νέα έκθεση της οργάνωσης Save The Children.

Ads

Τα παιδιά που επιβιώνουν από τον πόλεμο «υφίστανται ανείπωτη φρίκη, συμπεριλαμβανομένων τραυματισμών που αλλάζουν τη ζωή τους, εγκαυμάτων, ασθενειών, ανεπαρκούς ιατρικής περίθαλψης και απώλειας των γονέων τους και άλλων αγαπημένων τους προσώπων», αναφέρει η έκθεση.

Από τα χιλιάδες τραυματισμένα παιδιά, τουλάχιστον 1.000 έχουν χάσει το ένα ή και τα δύο τους πόδια, αναφέρει η έκθεση. Περισσότερα από 10 παιδιά χάνουν τουλάχιστον το ένα ή και τα δύο πόδια κάθε μέρα από την έναρξη της επίθεσης, με πολλούς από τους ακρωτηριασμούς να γίνονται χωρίς αναισθησία.

«Οι αριθμοί δεν είναι απλώς συγκλονιστικοί ως προς την κλίμακα και την έκταση, αλλά ως προς τον πραγματικό αντίκτυπο», δήλωσε στο Al Jazeera ο Jason Lee από τη ΜΚΟ. «Δεν πρόκειται απλώς για αριθμούς. Κάθε ένας από αυτούς είναι ένα παιδί».

Ads