Σε ισχύ άρχισε να τίθεται στη Νιγηρία, το μέτρο της εγκατάστασης σαρωτών σώματος στα διεθνή αεροδρόμια της χώρας. Το μέτρο έρχεται στη χώρα μετά την απόπειρα του Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, να ανατινάξει αμερικανικό αεροσκάφος της Delta Airlines, με προορισμό τις ΗΠΑ, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ads

Η εγκατάσταση των σαρωτών, οι οποίοι πιλοτικά έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται και σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χαρακτηρίζουν τη χρήση τους παραβίαση των δικαιωμάτων των επιβατών, καθώς τα μηχανήματα αυτά απεικονίζουν το σώμα γυμνό ώστε να εντοπίζονται ασυνήθιστα ή κρυμμένα αντικείμενα.

«Η εγκατάσταση των σαρωτών εντάσσεται στην ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια προκειμένου να διασφαλιστεί ότι λειτουργούμε με βάση τα διεθνή πρότυπα. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις τάσεις και οι σαρωτές σώματος είναι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μεταξύ άλλων», δήλωσε στα ΜΜΕ αξιωματούχος της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ πρόσθεσαν τη Νιγηρία στον κατάλογο των χωρών όπου απαιτείται η λήψη αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας όσον αφορά τις αεροπορικές μεταφορές μετά την απόπειρα ανατίναξης του αμερικανικού αεροσκάφους από τον Νιγηριανό Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ.

Ads

Διαβάστε σχετικά:
Ποιος πλουτίζει από την έκρηξη στις πωλήσεις των σκάνερ σώματος;