Η Σάρα Μακμπράιντ έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ αφού κατάφερε να γίνει η πρώτη διεμφυλική που εκλέγεται στην υψηλότερη σε ιεραρχία θέση αξιωματούχου, κερδίζοντας την έδρα της Γερουσίας στην πολιτεία του Ντάλαγουέαρ.

Ads

Η 30χρονη, υποψήφια με τον Κόμμα των Δημοκρατικών κέρδισε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της στην κούρσα για τη θέση του Ντέλαγουερ, την Πολιτεία του Τζο Μπάιντεν.

Η ίδια δηλώνει θερμή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και αποτέλεσε το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο που εργάστηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Η Σάρα ΜακΜπράιντ το 2013 δούλευε στην προεκλογική καμπάνια του γιου του Τζο Μπάιντεν, Μπο, που έχασε τη ζωή του από καρκίνο.

Ads

Απευθυνόμενη στους 60.000 οπαδούς της στο Twitter έγραψε: «Τα καταφέραμε. κερδίσαμε τις εκλογές. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ».
«Αισθάνομαι ταπεινή μπροστά στην υποστήριξη των γειτόνων μας και έτοιμη να εργαστώ για να κάνω τη διαφορά στη ζωή όλων των κατοίκων τη περιοχής…Ελπίζω η αποψινή βραδιά να δείξει σε ένα παιδί της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πως η Δημοκρατία είναι αρκετά μεγάλη για όλους. Και για αυτούς. Καθώς το Ντέλαγουεαρ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία COVID-19, είναι καιρός να εργαστούμε και να επενδύσουμε σε πολιτικές που θα κάνουν τη διαφορά για τις εργαζόμενες οικογένειες».