Τον γύρο του κόσμου κάνουν βίντεο στα οποία κάτοικοι της Σαγκάης ουρλιάζουν από τα διαμερίσματά τους διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού.

Ads

Η Σαγκάη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε καθεστώς καθολικού lockdown, μια απόφαση των Αρχών για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ωστόσο, η κατάσταση στην πόλη δείχνει να έχει ξεφύγει, καθώς σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, κάτοικοι σε ουρανοξύστες στη Σαγκάη ακούγονται να ουρλιάζουν από τα παράθυρα των διαμερισμάτων τους, την ώρα που ένα drone επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις για τους περιορισμούς λόγω Covid-19.

Το εν λόγω βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Patrick Madrid, την περασμένη Παρασκευή, με τον ίδιο να σχολιάζει: «Τι στο καλό; Το βίντεο τραβήχτηκε χθες στη Σαγκάη, στην Κίνα από τον πατέρα μίας στενής μου φίλης, η οποία επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του. Κόσμος ουρλιάζει από τα παράθυρα μετά από μία εβδομάδα καθολικού lockdown, όπου δεν επιτρέπεται να βγεις από το διαμέρισμά σου για κανέναν λόγο».

Ads

«Οι κάτοικοι της Σαγκάης πηγαίνουν στα μπαλκόνια τους για να τραγουδήσουν και να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη προμηθειών. Εμφανίζεται ένα drone: ‘Συμμορφωθείτε με τους περιορισμούς της Covid. Ελέγξτε την επιθυμία της ψυχής σας για ελευθερία. Μην ανοίγετε το παράθυρο και μην τραγουδάτε’», έγραψε η δημοσιογράφος του The Economist, Alice Su.