Οι αποκαλύψεις για την άτακτη ζωή του Γκρεγκ Τόμσον, ενός άσημου, έως σήμερα, βουλευτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, μπορεί να οδηγήσουν στην κατάρρευση της κυβέρνησης μειοψηφίας της Αυστραλίας.

Ads

Ο Τόμσον κατηγορείται ότι το 2005 κι ενώ ήταν γραμματέας του Συνδικάτου Υπηρεσιών Υγείας, χρησιμοποίησε πέντε φορές υπηρεσιακή πιστωτική κάρτα για να αγοράσει υπηρεσίες γραφείου συνοδών.

Μία από τις πέντε χρεώσεις ανέρχεται σε 2.475 δολάρια Αυστραλίας, ποσό που θεωρείται ότι ξεπερνά κατά πέντε με έξι φορές το ποσό που συνήθως δαπανάται για τέτοιου είδους υπηρεσίες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί την υποψία ότι “‘τουλάχιστον μία φορά ήταν στην παρέα και άλλα άτομα”.

Σχετική έρευνα αποκάλυψε ότι ο Τόμσον μέσα σε μία πενταετία πραγματοποίησε αναλήψεις ύψους 100.000 ευρώ, από την ίδια κάρτα, ενώ κατηγορείται από το εργατικό κόμμα ότι έχει λάβει 9.000 δολάρια ως δώρο.

Ads

Ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε επίσημες δηλώσεις και ισχυρίζεται ότι κάποιος άλλος χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα. Το αντίθετο όμως αποδεικνύουν δύο αποδείξεις που φέρουν την υπογραφή του ενώ φέρεται να έχει κάνει και μία “παραγγελία” από το κινητό του τηλέφωνο.

Αν ο Τόμσον παραιτηθεί και ακολουθήσουν επαναληπτικές εκλογές, η ήττα των Εργατικών και η απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση θεωρούνται πολύ πιθανές.