Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 56 τραυματίστηκαν στη Ρουμανία μετά από εκρήξεις που σημειώθηκαν το Σάββατο (27/8) κοντά στο Βουκουρέστι σε σταθμό ανεφοδιασμού με υγροποιημένο αέριο.

Ads

Τριάντα εννέα πυροσβέστες που έσπευσαν στο πρατήριο στην πόλη Κρεβεντία, βόρεια του Βουκουρεστίου, μετά την πρώτη έκρηξη, τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε και δεύτερη.

 

Τα δύο άτομα που σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις ήταν ζευγάρι. Ο άνδρας υπέστη ανακοπή, ενώ η γυναίκα, που έφερε σοβαρά εγκαύματα, υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της.

 

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τέσσερις αστυνομικοί, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Ραέντ Αραφάτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

«Μεταφέραμε δύο πυροσβέστες και δύο πολίτες στο εξωτερικό και θα ακολουθήσουν και άλλοι», επισήμανε σε ανακοίνωσή του.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε Ιταλία και Βέλγιο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

Παράλληλα, η Ρουμανία ζήτησε βοήθεια μέσω του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για τη θεραπεία 18 εγκαυματιών και η Αυστρία, η Γερμανία και η Νορβηγία έχουν προσφέρει βοήθεια.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά την πρώτη έκρηξη η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε δύο δεξαμενές καυσίμων και ένα κοντινό σπίτι.

Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο, ενώ απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι σε ακτίνα 700 μέτρων και ανεστάλη η κυκλοφορία σε κοντινό κεντρικό δρόμο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.