Κανένα αμερικανικό μέσο ενημέρωσης αρχής γενομένης από τις 6 Δεκεμβρίου 2017 δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου στη ρωσική Κρατική Δούμα, κάτω σώμα του ρωσικού κοινοβούλιο, καθώς οι βουλευτές της πρότειναν να αρθεί η διαπίστευση τους μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να άρει την διαπίστευση του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today.

Ads

Το σχετικό αίτημα, της άρσης διαπίστευσης όλων των αμερικανικών μέσω στην ρωσική βουλή ως απάντηση στην απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου, κατέθεσε προς το σώμα, η αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Κρατικής Δούμας, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της επιτροπής Όλγκα Σεβαστιάνοβα.

Το Κρεμλίνο έδειξε κατανόηση για την απόφαση της ρωσικής Βουλής. Ο εκπρόσωπος του, Νμτίτρι Πεσκόφ , απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το πώς σχολιάζει την απόφαση, απάντησε «την αντιμετωπίζουμε με πλήρη κατανόηση».

Παράλληλα, πρότεινε στους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στην ρωσική Δούμα για να διευκρινίσουν ποια αμερικανικά μέσα περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μέσων από τα οποία θα αναιρεθεί η διαπίστευση.

Ads