Συνεχίζονται τα επικίνδυνα «παιχνίδια πολέμου» στον ουρανό γύρω από την Ρωσία.

Ads

Λίγες μέρες μετά την κατάρριψη αμερικανικού στρατιωτικού drone πάνω από την Μαύρη Θάλασσα από ρωσικό μαχητικό, αυτή τη φορά, η ένταση «πήγε»» βόρεια, πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, όταν ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικά βομβαρδιστικά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται σχετική ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην πλατφόρμα Telegram, ένα ρωσικό Su-35 αναχαίτισε δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 που πετούσαν προς την κατεύθυνση των ρωσικών συνόρων, αλλά επέστρεψε στη βάση του αφού απομακρύνθηκαν.

Οπτικό υλικό φαίνεται να επιβεβαιώνει το περιστατικό.

«Στις 20 Μαρτίου, οι εγκαταστάσεις ραντάρ των δυνάμεων αεράμυνας της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας που εκτελούσαν υπηρεσία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντόπισαν δύο εναέριους στόχους που πετούσαν προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο στο Telegram.

Ads

Είπε ότι οι στόχοι ήταν στρατηγικά βομβαρδιστικά B52H της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Υλικό, που φέρεται ότι τραβήχτηκε από το Su-35, φάνηκε να το επιβεβαιώνει αυτό την Τρίτη.

Νωρίτερα, τα δύο αμερικανικά αεροσκάφη εθεάθησαν να συνοδεύονται από πολωνικά μαχητικά.

Η Ρωσία δήλωσε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35 απογειώθηκε προκειμένου να αποτρέψει παραβίαση των συνόρων και πρόσθεσε:

«Αφού το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στο αεροδρόμιο της βάσης του».

Το υπουργείο δήλωσε ότι η πτήση του Su-35 ήταν αυστηρά σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου.