Η Δύση ετοιμάζεται να διορίσει έναν ειδικό απεσταλμένο για την Ουκρανία, ο οποίος θα πιέσει το Κίεβο για «τις σωστές αποφάσεις», ανέφερε ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Ads

Επικαλούμενο το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού, το πρακτορείο Ria-Novosti μεταίδει, ότι, «σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ληφθεί, οι ΗΠΑ και η Βρετανία πείθουν άλλα κράτη της G7 να δημιουργήσουν τη θέση ενός “ειδικού απεσταλμένου” για την Ουκρανία».

«Αυτός αναμένεται να έχει συνεχή πρόσβαση στον πρόεδρο Ζελένσκι και να γνωρίζει όλα τα σχέδιά του. Ο ειδικός απεσταλμένος θα πρέπει επίσης να μπλοκάρει τα βήματα της ουκρανικής ηγεσίας που δεν συμφωνούν με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, προσφέροντας αντίθετα σωστές, από την άποψη των Αγγλοσαξόνων, λύσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με αυτόν τον τρόπο, η Δύση συνεχίζει να ενισχύει τους μηχανισμούς άμεσου εξωτερικού ελέγχου του εδάφους που ελέγχει το καθεστώς του Κιέβου, τόνισε ο Ναρίσκιν.

Ads

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, ρωσοφοβικοί πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, διεκδικούν τον ρόλο του “αντιβασιλέα”.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας εκτιμά σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα ότι ο διορισμός ενός τέτοιου ειδικού απεσταλμένου δεν θα οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο. Σημειώνει ότι όποιος αναλάβει αυτή τη θέση είναι απίθανο να μπορέσει «να παραμείνει για πολύ καιρό στην επιφάνεια στον βάλτο του Κιέβου του αμοιβαίου μίσους, της ίντριγκας, της εξαπάτησης, της κολακείας και της προδοσίας».

Η Δύση λαμβάνει υπόψη ότι πολλοί Ουκρανοί έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν το αναπόφευκτο της επίτευξης των στόχων της Ρωσίας, τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό, οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία φοβούνται την προδοσία από εκπροσώπους της ελίτ του Κιέβου, οι οποίοι μπορεί να προσπαθήσουν να μεταπηδήσουν εκ των προτέρων στην πλευρά των μελλοντικών νικητών.

Οι φόβοι αυτοί είναι απολύτως δικαιολογημένοι: «Οι πρώτοι έχουν ήδη φύγει», κατέληξε ο Ναρίσκιν.