Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο η τελετή υπογραφής των συνθηκών για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών, δηλαδή Ντονέτσκ, Ζαπορίζια, Ντονμπάς και Χερσώνας όπου διενεργήθηκαν τα δημοψηφίσματα, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA

Ads

Στην τελετή θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα κάνει μια ομιλία, όχι προεδρικό διάγγελμα.

Οι φιλορωσικές αρχές στις ουκρανικές περιοχές του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια ανακοίνωσαν την Tετάρτη ότι ζήτησαν την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσία από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι ο πληθυσμός της δημοκρατίας ενέκρινε την απόφαση στο δημοψήφισμα» σύμφωνα με τα λεγόμενα του Λεονίντ Πασέτσνικ, αυτονομιστή ηγέτη του Λουγκάνσκ.

Ads

Τέλος, ο ντιμίτρι Πεσκόφ έκανε γνωστό ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με μέλη Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, για να συζητηθούν οι «πολλαπλές εσωτερικές και εξωτερικές απειλές».