Οι επιθέσεις στην ρωσική επικράτεια, με αποκορύφωμα την πρόσφατη κατά της Μόσχας, αυξάνονται ολοένα με τελευταία τη συντριβή drone σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Βορονέζ, που απέχει περίπου 180 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα και συνορεύει με τις περιοχές Κουρσκ και Μπελγκορόντ.

Ads

Τρεις ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της τελευταίας επίθεσης με drone, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξάντερ Γκούσεφ.

«Το δωμάτιο σε σπίτι στην οδό Belinsky στο Βορονέζ που χτυπήθηκε από drone σήμερα ήταν άδειο. Την ώρα του συμβάντος δεν ήταν κανείς μέσα. Όπως έχω ήδη πει, παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια σε τρεις ελαφρά τραυματίες, δεν χρειάστηκε νοσηλεία. Δεν υπάρχουν νεκροί», είπε χαρακτηριστικά.

Εικόνες που φέρεται να τραβήχτηκαν στον τόπο του συμβάντος δείχνουν έναν τοίχο του κτιρίου να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Το ρωσικό πρακτορείο Tass αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τις αρχές ότι το drone είχε στόχο εργοστάσιο αεροσκαφών στην περιοχή, αλλά καταρρίφθηκε.

Ads

Κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία Μόσχα – Κίεβο;

«Η ουκρανική ηγεσία ήταν έτοιμη να διευθετήσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά υποχώρησε υπό την πίεση των ΗΠΑ» δήλωσε χθες, Πέμπτη (8/6) ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Αν δεν υπήρχε η πίεση των ΗΠΑ σε αυτούς που τοποθέτησαν στην ηγεσία της Ουκρανίας, αυτή η κατάσταση δεν θα είχε συμβεί, Ακόμη και οι ίδιοι οι Ουκρανοί ηγέτες ήταν έτοιμοι για την υπογραφή συνθήκης ειρήνης και έδωσαν στη Ρωσία γραπτές προτάσεις που εμείς, κατ’ αρχήν, εγκρίναμε», δήλωσε ο Πατρούσεφ, αναφερόμενος προφανώς στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία.

Ωστόσο, όπως συνέχισε ο Πατρούσεφ, «το πρωί μας έδωσαν [τα μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας] [τις προτάσεις] κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και το βράδυ είπαν: «Όχι, τις εγκαταλείπουμε»». «Αυτό συνέβη μόνο επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες τους πίεσαν και είπαν ότι δεν πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις», τόνισε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Όπως επισήμανε ο Πατρούσεφ, «υπάρχουν ενδιαφερόμενα μέρη σε αυτή τη σύγκρουση», πρώτα και κύρια οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία.