Ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μιχάλ Κασιάνοφ (δίπλα στον Πούτιν στη φωτογραφία), ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Ρωσίας από το 2000 έως το 2004, είδε την ερωτική του ζωή να εκτίθεται στην τηλεόραση. 

Ads

Πρόκειται για ένα βίντεο που έχει γυριστεί με κρυφή κάμερα και τον απαθανατίζει σε ερωτικές στιγμές με την βοηθό του, Ναταλία Πελεβίνα. Το μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό δίκτυο NTV. 

Το NTV αφήνει να εννοηθεί πως το βίντεο μαγνητοσκόπησε η ίδια η Πελέβινα. Την κατηγορεί παράλληλα ότι συνεργάζεται με τον Αμερικανό χρηματιστεί Μπιλ Μπράουντερ, στενό συνεργάτη του γερουσιαστή Τζον Μακέιν και χρηματοδοτεί την ρωσική αντιπολίτευση.

Ο Κασιάνοφ αρνήθηκε να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο, περιορίζοντας τις δηλώσεις του σε κριτική απέναντι στην κυβέρνηση. Εξάλλου, πριν λίγο καιρό είχε καταγγείλει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του. 

Ads

Η Πελέβινα αντίθετα κατάθεσε μήνυση εναντίον του ρωσικού δικτύου για συκοφαντική δυσφήμιση. Επίσης σε μήνυμά της στο Facebook επέρριψε ευθύνες στις αρχές και τις μυστικές υπηρεσίες για την «εγκληματική ενέργεια» και ζήτησε συγγνώμη για όσα αποκαλύφθηκαν στο βίντεο.

Παραμένει άγνωστο ποιος βρίσκεται πίσω από την μαγνητοσκόπηση, ωστόσο, όπως επισημαίνουν βρετανικά δημοσιεύματα στόχος των υπευθύνων ήταν να εξευτελίσουν τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επισημαίνεται πως είναι παντρεμένος.