Έρευνα σε βάρος ενός ορφανοτροφείου του Βόλγκογκραντ, πρώην Στάλιγκραντ, διεξάγουν οι Ρωσικές αρχές, καθώς, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, το εν λόγω ορφανοτροφείο φέρεται να έστελνε τα «ανυπάκουα παιδιά» σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο για τιμωρία.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διευθύντρια του ορφανοτροφείου ζητούσε από την ψυχιατρική κλινική να χορηγηθούν ψυχότροπα φάρμακα στα παιδιά για «εκπαιδευτικούς λόγους». Τα παιδιά εισάγονταν στο ψυχιατρείο χωρίς ιατρική γνωμάτευση, ενώ ένα παιδί υποχρεώθηκε να πάρει ένα φάρμακο μολονότι αντενδείκνυτο στην περίπτωσή του, παρουσιάζοντας έτσι σπασμούς, παραισθήσεις και παραλήρημα. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί περίπου είκοσι τέτοια κρούσματα μεταξύ 2008-9.

Σημειώνεται ότι συχνά έρχονται στην επιφάνεια περιπτώσεις κακομεταχείρισης παιδιών σε ορφανοτροφεία της Ρωσίας. Στις αρχές Οκτωβρίου πέντε νεαρές κοπέλες που ζούσαν στην εστία ενός μοναστηριού του Βλαντιμίρ, κοντά στη Μόσχα, προσέφυγαν στην αστυνομία κατηγορώντας τις δασκάλες τους για βιαιότητες, όμως η εισαγγελεία αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα.