Τουλάχιστον έξι νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί, άφησε πίσω του ο νέος βομβαρδισμός της ρωσικής πόλης του Μπέλγκοροντ από το ουκρανικό πυροβολικό, την Πέμπτη.

Ads

«Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ενός εμπορικού κέντρου στο Μπέλγκοροντ από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, έξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σκοτώθηκαν, άλλοι 17, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν σε διάφορους βαθμούς σοβαρότητας» δήλωσε ο Αλεξέι Κουζνετσόφ, βοηθός του επικεφαλής του υπουργείου Υγείας.

Το εμπορικό κέντρο στην οδό Πλεχάνοφ υπέστη σοβαρές ζημιές από την επίθεση. Τα παράθυρα του κτιρίου ανατινάχτηκαν και η πρόσοψη υπέστη ζημιές.

Επτά ιδιωτικές κατοικίες, αρκετές πολυκατοικίες, αυτοκίνητα, ένα κατάστημα, ένα σχολείο και ένα σχολικό γήπεδο, καθώς και μια εγκατάσταση βιομηχανικής επιχείρησης υπέστησαν επίσης ζημιές.

Ads

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η Ουκρανία επιτέθηκε στην περιοχή του Μπέλγκοροντ με RM-70 Vampire MLRS, με την ρωσική αεράμυνα να αναχαιτίζει 14 βλήματα.

Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 12:30 ώρα Μόσχας.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν τακτικά τις κεντρικές και συνοριακές περιοχές της Ρωσίας, εξαπολύουν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οργανώνουν επιθέσεις δολιοφθοράς.

Η περιφέρεια του Μπέλγκοροντ βρίσκεται στο κίτρινο επίπεδο «τρομοκρατικού κινδύνου».

Αυτό συνεπάγεται έρευνες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλους πολυσύχναστους χώρους, αναβάθμιση των ιατρικών οργανισμών σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και ενισχυμένη ασφάλεια των στρατηγικών εγκαταστάσεων.