Με τον Πριγκόζιν, καθώς και με όλη τη διοίκηση της μισθοφορικής «Βάγκνερ», συναντήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, στο Κρεμλίνο, πέντε μέρες μετά την ανταρσία.

Ads

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε τη συνάντηση του Πούτιν με τον Πριγκόζιν και τους διοικητές του, στις 29 Ιουνίου.

«Πράγματι, ο πρόεδρος είχε μια τέτοια συνάντηση, κάλεσε 35 άτομα σε αυτήν – όλους τους διοικητές των σχηματισμών και τη διοίκηση της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Πριγκόζιν. Αυτή η συνάντηση έγινε στο Κρεμλίνο στις 29 Ιουνίου, διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες », είπε ο προεδρικός εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος δεν μπήκε σε λεπτομέρειες: «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο πρόεδρος έκανε μια αξιολόγηση των ενεργειών της εταιρείας στο μέτωπο κατά τη διάρκεια της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης και έδωσε επίσης την αξιολόγησή του για τα γεγονότα της 24ης Ιουνίου. Ο Πούτιν άκουσε τις εξηγήσεις των διοικητών και τους πρόσφερε περαιτέρω επιλογές για απασχόληση. Οι ίδιοι οι διοικητές παρουσίασαν την εκδοχή τους για το τι συνέβη, τόνισαν ότι είναι ένθερμοι υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους και του ανώτατου αρχιστράτηγου και είπαν επίσης ότι ήταν έτοιμοι να συνεχίσουν να πολεμούν για την Πατρίδα» είπε ο Πεσκόφ.

Ads